
Kuřecí Tikka Masala

Čas potřebný pro přípravu: 15 minut
Celková doba vaření: 30 minut
Dnes pro vás máme recept na pokrm, který minule na našem instagramu sklidil celkem úspěch, a tím je Kuřecí Tikka Masala.
Na 4 porce budete potřebovat:
Marináda na maso:
|
Omáčka:
|
Postup:
- Smíchejte všechny ingredience na marinádu a promíchejte s nakrájenými kuřecími stehny. Nechte marinovat alespoň 15 minut.
- Pomalu rozehřejte olej na pánvi. Jakmile je olej plně rozehřátý, rozprostřete na pánev marinované kuřecí kousky a smažte z každé strany dozlatova (přibližně 3 minuty z každé strany). Maso v této fázi nebude uvnitř hotové, budeme jej totiž později ještě jednou tepelně upravovat.
- Rozpusťte na pánvi máslo a osmažte na něm za stálého míchání cibuli - pomalu, dokud nezhnědne. Poté přidejte česnek, zázvor, koření garam masala a zamíchejte.
- Zalijte cibuli rajčatovým protlakem, přidejte kurkumu, kmín, chilli a sůl.
- Vařte za stálého míchání přibližně 10 minut, dokud omáčka nezačne houstnout a hnědnout.
- Do omáčky přimíchejte přibližně 150 g smetany na vaření. Přidejte kuřecí kousky a vařte dalších 8-10 minut, dokud nebude kuře hotové a omáčka hustá. Pokud omáčka zhoustne příliš, zalijte trochou vody a nechte ji ještě chvíli probublávat.
- A máme hotovo. Kuřecí garam masala můžete podávat s rýží nebo s domácím Naan chlebem :). Při servírování ozdobte čerstvým koriandrem a zakysanou smetanou, která vám nádherně zjemní lehce pikantní chuť chilli. Dobrou chuť!