Skořicoví šneci bez lepku

Skořicoví šneci bez lepku

skoricovi-sneci
.
Čas potřebný pro přípravu: 15 minut
Celková doba pečení: 20 minut 
.
Internet je plný receptů na skořicové šneky z klasické pšeničné mouky, my proto tentokrát zkusili variantu, která je úplně bez lepku! Recept je opravdu rychlý a jednoduchý, nemusíte totiž čekat, než šneci nakynou. I tak bude ale jejich struktura krásně vláčná! No uvidíte sami. 
Na šneky do pánve o průměru 28 cm budete potřebovat:
.
Těsto:
  • 200 g tapiokové mouky
  • 75 g mandlové mouky
  • 2 lžíce mletých lněných semínek
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 55 g roztaveného kokosového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce teplé vody
  • špetka soli

 Náplň:

  • 75 g roztaveného přepuštěného másla
  • 60 g třtinového cukru
  • 3 lžíce skořice

Topping:

  • 100 g cukru moučka
  • 2 lžíce rozehřátého kokosového mléka
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • špetka soli

 

Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 175 °C.
  2. Ve větší míse smíchejte tapiokovou mouku, mandlovou mouku, mletá lněná semínka, prášek do pečiva a sůl.
  3. V další míse smíchejte roztavený kokosový olej, vejce, med a vanilkový extrakt.
  4. Obě mísy smíchejte dohromady. Nelekejte se, když těsto bude lepivé.
  5. Do vzniklého těsta přilejte 2 lžíce teplé vody, propracujte a nechte odpočinou.
  6. Mezitím smíchejte všechny ingredience na náplň.
  7. Nyní si připravte pečící papír, na kterém vyválíte těsto. Papír dostatečně pomoučněte tapiokovou moukou, aby se vám na něj vyválené těsto nepřilepilo. Pomoučněte si i váleček, kterým těsto vyválejte přibližně do obdélníku o velikosti 20 x 30 cm. 
  8. Na vyválené těsto rozetřete smíchanou náplň, vnější kraje těsta nechejte čisté. 
  9. Nyní těsto opatrně srolujte do válečku. Rolujte kratší stranou.
  10. Čistým nožem opatrně nakrájejte vzniklý váleček na 9 stejných kousků a naskládajte je do máslem vytřené litinové pánve.
  11. Šneky dejte zapéct na přibližně 20 minut. Dejte přitom pozor, aby vám příliš nezhnědli, mandlová mouka se rychle připaluje.
  12. Mezitím smíchejte ingredience na topping, kterým šneky před podáváním polejte. Servírujte za tepla :)
  13. Dobrou chuť!

litinac-recept

litinac-testo

skoricovi-sneci-litinac

.

Pokud recept zkusíte, tak nám určitě dejte vědět, jak vám šneci chutnali :)