Dá se říci, že dokonale vybavená kuchyň takřka neexistuje. Vždy se najde nějaká vymoženost, se kterou by se vám vařilo lépe. My si myslíme, že jedna z těch věcí, kterou by každý ve své kuchyni měl mít, je právě litinová pánev.
V tomto článku vám prozradíme, jaké jsou její největší výhody, na základě kterých můžete sami posoudit, zda vám ve vaší kuchyni opravdu nechybí.
Proč si tedy pořídit litinovou pánev?
- Jedná se o kus dobře vyrobeného nádobí, který se správným zacházením můžete v rodině dědit po generace.
- Vaření na litině je zdravé a neuvolňuje nežádoucí toxiny, jako se to děje například u teflonové nádobí.
- Litina má výborné tepelně vodivé a akumulační schopnosti. S tím souvisí i ideální podmínky pro vznik Maillardovy reakce, díky které připravíte ty nejlepší steaky, a nebo omelety.
- Díky přirozeným magneticko-indukčním vlastnostem litiny ji lze použít na všech typech varných povrchů, a tedy i na indukci.
- Naše litinová pánev je celokovová, takže pokrm připravovaný na varné desce můžete bez ostychu v pánvi přemístit na dopečení do trouby.
- Nemusíte se ji bát vytáhnout na venkovní grilovaní, ani na otevřeném ohni.
- Díky speciálně vyvinutému smaltovanému povrchu se nemusíte bát koroze, jako je tomu u litinových pánví bez této povrchové úpravy.
Doufáme, že jsme vám zde dostatečně vysvětlili tyto základní výhody a důvody, proč by měla mít každá kuchyň v šuplíku alespoň jednu litinovou pánev. Více se o naší pánvi dozvíte zde.