.
Čas potřebný pro přípravu: 15 minut
Celková doba pečení: 20 minut
Celková doba pečení: 20 minut
.
Internet je plný receptů na skořicové šneky z klasické pšeničné mouky, my proto tentokrát zkusili variantu, která je úplně bez lepku! Recept je opravdu rychlý a jednoduchý, nemusíte totiž čekat, než šneci nakynou. I tak bude ale jejich struktura krásně vláčná! No uvidíte sami.
Na šneky do pánve o průměru 28 cm budete potřebovat:
.
Těsto:
|
Náplň:
Topping:
|
Postup:
- Troubu rozehřejte na 175 °C.
- Ve větší míse smíchejte tapiokovou mouku, mandlovou mouku, mletá lněná semínka, prášek do pečiva a sůl.
- V další míse smíchejte roztavený kokosový olej, vejce, med a vanilkový extrakt.
- Obě mísy smíchejte dohromady. Nelekejte se, když těsto bude lepivé.
- Do vzniklého těsta přilejte 2 lžíce teplé vody, propracujte a nechte odpočinou.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience na náplň.
- Nyní si připravte pečící papír, na kterém vyválíte těsto. Papír dostatečně pomoučněte tapiokovou moukou, aby se vám na něj vyválené těsto nepřilepilo. Pomoučněte si i váleček, kterým těsto vyválejte přibližně do obdélníku o velikosti 20 x 30 cm.
- Na vyválené těsto rozetřete smíchanou náplň, vnější kraje těsta nechejte čisté.
- Nyní těsto opatrně srolujte do válečku. Rolujte kratší stranou.
- Čistým nožem opatrně nakrájejte vzniklý váleček na 9 stejných kousků a naskládajte je do máslem vytřené litinové pánve.
- Šneky dejte zapéct na přibližně 20 minut. Dejte přitom pozor, aby vám příliš nezhnědli, mandlová mouka se rychle připaluje.
- Mezitím smíchejte ingredience na topping, kterým šneky před podáváním polejte. Servírujte za tepla :)
- Dobrou chuť!
.
Pokud recept zkusíte, tak nám určitě dejte vědět, jak vám šneci chutnali :)